Ezen az oldalon néhány régi magyar népi motívumot gyűjtöttem össze, hogy használjuk!!! Olyan szépek! Újítsuk meg őket, vagy csak merítsünk belőlük ötletet... A felhívás eredetileg Évitől indult. Kicsit lejjebb megtaláljátok az utat hozzá is... Nézzétek meg! Igazán megéri!!!

Aztán van itt mindenféle hagyományos népművészeti ágból néhány példa, a teljesség igénye nélkül. (Persze törekszem rá... ;))

És nem maradhat ki a modern felhasználása ezeknek a gyönyörű motívumoknak. Hogy lássuk, érdemes visszanyúlni a gyökerekhez!

Ha van idevágó ötletetek, szívesen közzéteszem ezen a blogon. (Természetesen a forrás megjelölésével.) Írjatok e-mailt: bogarkrea@gmail.com !


2011. február 3., csütörtök

Eskövői ruha másképp

"Engem is lenyűgöz, hogy milyen csodálatos és sokoldalú a magyar népi díszítő művészet és nagyon örülök, ha valahol olyan termékekre bukkanok, amelyeken ezeket használják díszítésül.
Küldök néhány fényképet az esküvői ruhámról, amit én terveztem meg. Szabásában ugyan a hagyományos kínai quipao-t követi, de a füzérként körbefutó díszítés kalocsai hímzés.
A ruhát a Tafota hagyományos női szabóságnál készíttettem el.
Minden jót:
Anni"



Gyönyörűek, ugye?
Aki már túl van ezen a nagy eseményen - mint mondjuk én -, az se szomorkodjon, mert nem csak menyasszonyoknak készülnek ott ruhák. Érdemes kicsit körülnézni a honlapon.



10 megjegyzés:

  1. Helló!! A ruha fantasztikus, álmaimban összerakott képet valósítja meg. Én is egy népi motívumokkal díszített ruhát képzeltem el magamnak. És mikor véletlenül megláttam ezt a képet, el sem hittem, hogy valaki már meg is valósította az álmaimat. :D
    Esetleg segítséget kérhetnék tőled??

    Kitti

    VálaszTörlés
  2. Kedves Kitti! Kérdezz bátran, de a ruhával kapcsolatban érdemes esetleg a linkekre kattintani, hogy felvehesd a készítőkkel a kapcsolatot.
    http://www.tafota.hu/

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépen köszönöm a "sebes" választ!!

    Igen, már írtam nekik. Habár én Miskolcon lakom, így nem tudnám Debrecenben csináltatni. :(
    Árakra lennék kíváncsi. Ki foglalkozik ilyen hímzéssel, mennyiért csinálná meg?? A ruha anyagát tekintve milyen lehetőségek vannak. Meg, hogy mennyi időt vesz az egész igénybe??

    Esetleg írhatsz ide is: kittifilti@gmail.com

    VálaszTörlés
  4. Nagyon sajnálom, de ilyen jellegű kérdésekre nem tudok válaszolni. Én csupán összegyűjtöm, megjelenítem az oldalon többek közt azokat az alkotókat, akik modern köntösben újra feldolgozzák régi népi motívumainkat.
    Remélem azért sikerül időben megfelelő készítőre lelned! :)

    VálaszTörlés
  5. Én is sajnálom. :)
    Azért köszönöm szépen!!
    Minden jót!!

    VálaszTörlés
  6. Üdvözlet! Ismételten segítséget kérnék. Anni, a ruha megálmodójának elérhetőségét lehet tudni?
    Köszönettel!

    VálaszTörlés
  7. Ez a ruha milyen gyönyörű!!!! Kivételes! Ha most lenne esküvőm, én biztosan boldogan választanám!

    VálaszTörlés
  8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy megtisztelsz hozzászólásoddal!