Ezen az oldalon néhány régi magyar népi motívumot gyűjtöttem össze, hogy használjuk!!! Olyan szépek! Újítsuk meg őket, vagy csak merítsünk belőlük ötletet... A felhívás eredetileg Évitől indult. Kicsit lejjebb megtaláljátok az utat hozzá is... Nézzétek meg! Igazán megéri!!!

Aztán van itt mindenféle hagyományos népművészeti ágból néhány példa, a teljesség igénye nélkül. (Persze törekszem rá... ;))

És nem maradhat ki a modern felhasználása ezeknek a gyönyörű motívumoknak. Hogy lássuk, érdemes visszanyúlni a gyökerekhez!

Ha van idevágó ötletetek, szívesen közzéteszem ezen a blogon. (Természetesen a forrás megjelölésével.) Írjatok e-mailt: bogarkrea@gmail.com !


2010. december 21., kedd

Magyar menyegző

Bár én magam, nem vagyok nagy ékszer fogyasztó, mégis nagy örömmel ajánlom figyelmetekbe ezeket a gyönyörű, különleges munkákat.

"A Magyar menyegző ékszerkollekció a 18 – 19. század fordulóján kezdődő páratlanul gazdag és árnyalt új stílusú magyar népművészet elemeit használja fel."

"Úgy gondolom, hogy az örökségül kapott forma- és motívumkincs nem csak annak hagyományos matériájából, saját környezetében volt életképes, hanem modern világunk újszerű anyagaiból technológiáival kivitelezve jelen napjainknak is része lehet. Új értelemmel töltődik fel, élővé válik, és fejlődik.
Bízom abban, hogy saját kísérletem ezen aktualizálásra sok mindenkinek
örömet okoz majd és gazdagítja a különböző művészeti ágakban
erre vonatkozó törekvések palettáját."
Nagy Gertrúd – ötvös mester

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megtisztelsz hozzászólásoddal!