Ezen az oldalon néhány régi magyar népi motívumot gyűjtöttem össze, hogy használjuk!!! Olyan szépek! Újítsuk meg őket, vagy csak merítsünk belőlük ötletet... A felhívás eredetileg Évitől indult. Kicsit lejjebb megtaláljátok az utat hozzá is... Nézzétek meg! Igazán megéri!!!

Aztán van itt mindenféle hagyományos népművészeti ágból néhány példa, a teljesség igénye nélkül. (Persze törekszem rá... ;))

És nem maradhat ki a modern felhasználása ezeknek a gyönyörű motívumoknak. Hogy lássuk, érdemes visszanyúlni a gyökerekhez!

Ha van idevágó ötletetek, szívesen közzéteszem ezen a blogon. (Természetesen a forrás megjelölésével.) Írjatok e-mailt: bogarkrea@gmail.com !


2013. november 15., péntek

Angyalfia

 Szeretném figyelmetekbe ajánlani az új Angyalfia ékszer kollekciót.

Részlet a honlapról:

AZ ANGYALFIA ÉKSZERKOLLEKCIÓ

Az „angyalfia” szó a régi népi szóhasználatban karácsonyi meglepetést, ajándékot jelentett.
Az ékszerkollekció darabjait autentikus népművészeti ornamentikákkal díszítettük, melyek 
különböző tájegységekről származnak. Így szeretnénk megőrizni ezeket a gyönyörű, ismeretlen szerzőjű, régi motívumokat, hogy jelen korunk részesei lehessenek.
Az ékszerek jellegzetessége, hogy különböző színű kiegészítőkkel alakíthatók az éppen aktuális öltözékünkhöz.
 A kollekció darabjai 100%-ban magyar gyártású termékek! Az ékszerek sok kézi munkával, kis szériában, darabonként készülnek.

Továbbiak az angyalfia.hu oldalon.


 

2 megjegyzés:

 1. Úgy örülök az új bejegyzésnek!!!!!!!

  VálaszTörlés
 2. Hallo, aku Latifah penulis asal Lampung, yang aktif blogging di MantuIdaman(dot)com, sudah tahu belum kalau di Lampung banyak sekali tempat wisata yang sayang sekali untuk kamu lewatkan loh. Berikut beberapa di antaranya:

  - Museum Sejarah Lampung
  - Taman Nasional Way Kambas
  - Desa Wisata Sumber Agung

  Selamat berwisata,
  Latifah

  VálaszTörlés

Köszönöm, hogy megtisztelsz hozzászólásoddal!