Ezen az oldalon néhány régi magyar népi motívumot gyűjtöttem össze, hogy használjuk!!! Olyan szépek! Újítsuk meg őket, vagy csak merítsünk belőlük ötletet... A felhívás eredetileg Évitől indult. Kicsit lejjebb megtaláljátok az utat hozzá is... Nézzétek meg! Igazán megéri!!!

Aztán van itt mindenféle hagyományos népművészeti ágból néhány példa, a teljesség igénye nélkül. (Persze törekszem rá... ;))

És nem maradhat ki a modern felhasználása ezeknek a gyönyörű motívumoknak. Hogy lássuk, érdemes visszanyúlni a gyökerekhez!

Ha van idevágó ötletetek, szívesen közzéteszem ezen a blogon. (Természetesen a forrás megjelölésével.) Írjatok e-mailt: bogarkrea@gmail.com !


2010. február 11., csütörtök

Magyarinda

Magyarinda oldalán jártam, ahol - többek között - ilyen gyönyörűséges gyermekhordozókat, és játék kölyökhordozókat készítenek:


Idézem az oldal leírását:
"Magyaros minták szabadon, modernen!
Biztos mindenki érezte már, hogy szívesen viselne díszes magyar felöltőt, vagy inget, szoknyát, táskát stb.
Ha kapott is az ízlésének megfelelő darabot, nem merte nyilvánosan felvenni, nehogy skatulyába dugják a hovatartozása miatt. Cégünk ebből az ötletből kiindulva hozta létre otthoni manufaktúráját, ahol egyedi kidolgozású, magyaros és egyedi grafikás kiegészítők gyártását kezdtük meg.
Alapítók:
Nyéki-Fazekas Kata: 1977-ben született, 2002-ben szerzett diplomát a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki karán, majd DLA hallgatóként folytatta tanulmányait. Jelenleg gyakorló építész grafikusként dolgozik, és kézműves termékeket készít otthon, két gyermek mellett.

Nyéki Gábor: 1978-ben született, 2002-ben szerzett diplomát a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki karán, tanulmányait többször franciaországi képzésekkel megszakítva. Építészként és grafikusként dolgozik, két gyermek édesapja.

Célok:
..., hogy a létező, de egyre inkább a múlt enyészetében sínylődő gyönyörű magyar népi motivumokat a divat szárnyára emeljük, hogy fiatalos, igényes, és ízléses ruhadarabok, és kiegészítőik kerüljenek az áruházak polcaira.
Messze hátrahagyva a túristáknak szánt eklektikus motívumokat csak az évszázadok alatt letisztult mintákat alkalmazzuk, melyeket több tájegységről is választunk. Ízléses szolíd megjelenés a mai divattal összhangban."

Szerintem érdemes náluk elidőzni egy kicsit.

Milyen jó, hogy vannak, akikkel együtt gondolkodunk, és értjük egymást...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megtisztelsz hozzászólásoddal!